L’origen del cafè

L’origen del cafè

Hi ha moltes teories sobre l’origen del cafè, però una de les més apreciades ve de llegenda, La llegenda de Kali:

Cap al segle VI de la nostra era, a la zona de Kaffa a Etiòpia, un jove pastor anomenat Kali descobreix estranyat que, després de mastegar unes certes llavors vermelloses, les seves cabres es mostren pletòriques d’energia. La curiositat pot finalment amb ell i decideix tastar-les. L’efecte és immediat. La seva ment es troba en un vigor impropi d’hores tan primerenques del dia.

Entusiasmat, corre a relatar la descoberta a la seva dona. Serà ella qui li recomani que porti aquest “producte del cel” a un monestir proper.

Després d’escoltar les seves paraules, i després de provar aquest fruit cru, i davant del que qualifica com a «producte del diable», el religiós decideix llançar els fruits al foc. No obstant això, en només minuts, el lloc comença a omplir-se d’una dolça aroma. Almenys una desena de monjos comencen a arremolinar-se al voltant de la foguera, recollir les llavors i guardar-les en un recipient amb aigua per mantenir així la seva frescor. Un d’ells, el més agosarat, decideix provar el líquid bullit.
És així com els monjos van començar a elaborar una infusióque els ajudava a mantenir-se desperts durant la pregària de la nit.

Són moltes les llegendes al voltant del descobriment d´aquesta deliciosa beguda. Són moltes les llegendes al voltant del descobriment d´aquesta deliciosa beguda.

Totes aquestes propietats del cafè d’origen Etiòpia els podreu descobrir al nostre cafè Lavazza Blue Espresso Kafa.

Comparteix aquesta publicació:

admin