Coneixes la diferència entre Robusta i Aràbiga?

Coneixes la diferència entre Robusta i Aràbiga?

Sabem la diferència entre el tipus de cafè robusta i l’aràbic? Moltes vegades comprem el cafè sense tenir en compte el tipus de cafè que és, i és realment important conèixer el que consumirem.

El cafè Robusta té més cafeïna que l’Aràbica, gairebé el doble (entre un 2%-4%). És un tipus de varietat de cafè que prové de l´Àfrica Central. Es cultiva en zones seques, i això ho fa menys digestiu, té un gust final amarg (a causa del major nivell de cafeïna), té molt de cos i poc perfumat. Es tracta d’un tipus de cafè més econòmic que l’altra gran varietat, però representa gairebé el 50% del consum mundial.

D’altra banda, la varietat Aràbigaés més cara i apreciada. Es tracta d’un tipus de cafè amb molt poca cafeïna (entre 0,7-1,5%).

L’Aràbica és més delicat i ofereix una varietat d’aromes que van des del dolç-suau al fort-tangible.

Es tracta d’una varietat que es cultiva a Etiòpia, tot i que pot créixer a altres països que es trobin entre els 500 i 2.400 metres d’alçada.

L’Aràbica, no en va anomenat el gra de cafè Gourmet, s’associa a un concepte de qualitat superior. En general, les millors barreges per a la teva cafeterason daquesta varietat. També cal tenir en compte que les barreges de més qualitat solen ser d’Aràbiga pur.

No obstant això, és important assenyalar que el cafè Robusta d’alta qualitat sol ser tan bo, si no millor, que el cafè Aràbiga de baixa qualitat. La qüestió és que el Robusta de gamma alta no està gaire estès, encara que moltes barreges excel·lents d’espresso utilitzen aquesta varietat per la seva força i la seva crema superior.

La necessitat de donar a un cafè tant el cos com l’aroma va portar a la creació de barreges d’Arábica i Robusta juntes. Per això la infinita varietat d’elecció, perquè cada amant del cafè pugui prendre el seu nèctar favorit, des del més aromàtic i fragant fins al més fort i amb més cos.

Comparteix aquesta publicació:

admin