Claus per a conservar el teu cafè a casa

Claus per a conservar el teu cafè a casa

Venen dies de calor, anar i tornar de casa, deixar la casa buida uns dies…. Com fem perquè el nostre cafè no s’espatlli amb tantes anades i vingudes? El secret per a obtenir una gran degustació del cafè comença amb un bon emmagatzematge. El major enemic del gra de cafè és la humitat i l’aire.

Aquí us donem alguns tips per a assegurar una vida més pròspera i de qualitat al nostre benvolgut cafè:

1.Evitar la calor…

Per a conservar les propietats organolèptiques del cafè,cal tenir especial compte amb la calor, ja que fa que aquest entri en un procés d’oxidació, provocant la pèrdua de les aromes essencials.

La temperatura ideal és 15 °C – 25 °C, però la nevera o el congelador no serveix ja que crearan massa humitat arribant a danyar els grans ràpidament i afectar el sabor; a més, creen fluctuacions en la temperatura la qual cosa causa més humitat a causa de la condensació que ocorre mentre el cafè està fora. En treure i tornar a posar el cafè a la nevera diàriament, l’única cosa que fas és empitjorar la situació. Aquests canvis de temperatura poden deixar el cafè sense gens de sabor.

És a dir, haurem de mantenir el nostre cafè en un lloc sec, sense humitat ni calor i evitar canvis de temperatura.

2.Els millors formats….

Els formats que ofereixen més seguretat en la conservació de les propietats i l’aroma del cafè són els envasos hermètics, sent els més indicats, bosses amb ziploc i envasos de cristall.

Són formats que eviten l’oxidació i així aconseguim mantenir intacte el nostre cafè.

Però cada tipus de cafè té les seves peculiaritats, per exemple:

El cafè en gra torrat es recomana mantenir-lo envasat a la seva bossa, pots deixar-ho allí si ho tanques de manera convenient cada vegada que ho usis ( amb una pinça de tancament). Els grans de cafè torrats ​​es mantindran frescos al voltant de 2 a 3 setmanes.

El cafè molt es recomana emmagatzemar-lo en un recipient hermètic en un lloc fosc i sec i a temperatura ambient durant al voltant de dues setmanes, per exemple dins d’un armari de la cuina.

3. Quan anem a comprar el nostre cafè…

Hem de mirar el torrat. El millor és adquirir el cafè amb una data de torrat recent, això garantirà millors resultats en la conservació.

Quant al molt, aconsellem que es realitzi en el precís moment en el qual s’utilitzarà el cafè en gra, atès que el gra mateix és una protecció que permet d’alguna manera conservar les propietats del cafè, així és que sempre és millor comprar cafè en gra i moldre’l abans d’usar-ho.

Els baristes recomanen intentar consumir el nostre cafè dins del mes en què es van torrar els grans, que és el període de major concentració de les qualitats del cafè.

 

Així que hem de tenir diversos temes en compte per a aconseguir tenir un perfecte cafè durant el major temps possible: temperatura, envàs i data de consum.

Feliç estiu cafeters i feliç cafè!

Comparteix aquesta publicació:

admin