Coneixes els tipus de cafè?

Coneixes els tipus de cafè?

Dins del món del cafè en gra és important distingir els tipus de cafè que podem trobar en el mercat ja que d’aquest depèn que aconseguim un cafè sublim i al nostre gust quan el preparem a casa nostra.

Per això creiem interessant distingir primer de tot entre:

– Cafè en gra verd: Són els grans de cafè secs en cru, sense torrar. Aquesta varietat és la matèria primera amb la qual treballen els torrafactors.

– Cafè en gra natural: Malgrat denominar-se natural es tracta del cafè en grà torrat, just preparat per a moldre. Es denomina natural, per a distingir-ho del cafè torrefacte , varietat que porta sucre i s’utilitza en diferents varietat de molguts.

També podem distingir entre la mena de varietat de cafè:
Els cafès en gra poden ser de varietat Robusta i Aràbica (podeu llegir el post sobre aquestes varietats en el nostre blog). Aquestes varietats poden trobar-se úniques o combinades per a aconseguir cafès equilibrats en sabor, cos i intensitat.

Finalment és interessant conèixer els tipus de torrat en què se sotmet el cafè que comprem.
Els grans de cafè se sotmeten a diferents processos de torrat que permetran aconseguir un bon cafè i intensitat.

LLEUGER: Té un color canyella. És el que millor conserva els sabors d’origen. Són cafès amb matisos herbals i fruiters. Tenen una proncunciada acidesa i més cafeïna que els altres.

TORRAT MITJÀ: El següent nivell es tracta d’un torrat continua mantenint considerablement la cafeïna però amb més dolçor. En necessitar més calor pel torrat, els sucres es caramelitzen i s’aconsegueixen matisos de fruita seca, carmel i xoolata.

TORRAT FOSC: El cafè és seca molt més, es denomina destil·lació seca, extraient tots els seus olis essencials. Amb aquest nivell de torrat s’aconsegueix sabors especiats i fins i tot fumats. El contingut de cafeïna és molt baix. On desapareix l’acidesa i els matisos d’herbes, augmentant l’amargor del cafè.

TORREFACTE: El torrefacte no és un nivell de torrat, sinó el resultat d’afegir sucre al procès de torrat.

Share this post:

admin